ALMERE, 1 oktober 2021 – Verschillende initiatieven, zoals Diversity Day, leggen bloot dat diversiteit een belangrijk aandachtspunt is en blijft. Als gevolg beloven bedrijven diversiteit hoger op de agenda te zetten. Diverse kandidaten bereiken blijft een uitdaging en in de huidige arbeidsmarkt zijn recruiters schaars. Om daad bij woord te voegen slaan Global People en Unique de handen ineen en lanceren dit najaar het diversity-traineeship in recruitment.

Unique, een van de grotere uitzendorganisaties van Nederland met veel opdrachtgevers in het MKB, Overheid en Bank & Verzekeringswezen, kijkt vooruit en stimuleert kandidaten en klanten om zich te blijven ontwikkelen en hecht waarde aan een werkplek met betekenis.

 

Global People, het grootste cultureel-diverse recruitmentplatform van Nederland, slaat al meer dan 15 jaar een brug tussen multicultureel talent en topwerkgevers. Door middel van persoonlijke begeleiding, evenementen en coaching worden organisaties en kandidaten begeleid naar de juiste match.

 

Divers personeel begint bij de recruiter

“Iedereen kan op LinkedIn en Google naar kandidaten zoeken, maar als bedrijven kwalitatief hoogwaardige en diverse mensen willen aannemen, moeten ze meer moeite doen”, geeft Melvin Tjoe Nij aan. Als oprichter van Global People, is hij verantwoordelijk voor de business development. Recruiters moeten talenten herkennen en kandidaten willen zich erkend en gewaardeerd voelen. Door het opleiden van recruiters met een multiculturele achtergrond bereiken we deze twee doelen.

 

Een diverse werkplek is een belangrijke troef, omdat het de individuele sterke punten van elke werknemer en het potentieel dat zij inbrengen erkent. Teams met een grote verscheidenheid presteren 35% beter dan hun concurrenten. Het besluit dit opleidingstraject aan te bieden is het antwoord op het tekort aan diversiteit en recruiters op de arbeidsmarkt. 40% van de bedrijven ziet diversiteit vooral als een kwestie van naleving, waar 83% van kandidaten het júist ziet als een overweging bij sollicitaties of acceptatie van een baan. [1]

 

Met onze samenwerking komen we in actie en dragen bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Meer diversiteit vergroot  de kandidatenvijver, om de vacatures met het juiste talent in te vullen. We zetten ons actief in om de barrières voor werkzoekenden en werkgevers weg te nemen.” zegt Cindy Sonnemans, Directeur Overheid bij Unique, onderdeel van RGF Staffing. “Fundamenteel hierin is het centraal stellen van de mens en verder kijken dan het CV. Kandidaten bieden we de kans om hun talent te (her)ontdekken en te ontwikkelen en opdrachtgevers verbreden hun horizon en bevorderen diversiteit op de werkvloer door een trainee aan zich te verbinden.”

Opzet traineeship

Het traineeship richt zich op professionals met een interesse voor recruitment. Het biedt de professionals veel voordelen, zo gaan ze meteen aan de slag bij de aangesloten bedrijven en doen ze werkervaring op binnen de HR-afdeling. Unique levert daarbij het opleidingsprogramma dat aangevuld wordt met de diversiteitskennis van Global People. De trainees komen uit het netwerk van beide initiatiefnemers.

 

De totale duur van het traineeship is 15 maanden. Het programma start de eerste paar maanden met een fulltime opleiding, waarna de kandidaten bij klanten gedetacheerd worden. Gedurende die periode bieden wij trainees een programma waarin ze met verschillende teams werken en een 360°-beeld van

diversiteit, inclusie en recruitment krijgen. Hier komen onder andere vacatures & kandidaten, workshops en wet en regelgeving aan bod. Hierin verweven zijn de onbewuste vooroordelen en cultuurverschillen die van invloed zijn op het recruitmentproces. Aan het einde van het programma hebben de trainees de kennis en vaardigheden ontwikkeld om hun recruitment carrière een vliegende start te geven. Alles is erop gericht om de in- en doorstroom van diversiteit, in de breedste zin van het woord, binnen organisaties te vergroten. Geïnteresseerde organisaties en kandidaten kunnen zich online inschrijven via trainee@unique.nl of info@globalpeople.nl.