Artsen en specialisten ervaren soms problemen met het vinden van een vaste baan. Dit kan leiden tot vertrek uit de branche. De herstart van de normale gezondheidszorg biedt in dit geval kansen. Dat merkt Medi Interim op, specialist in het detacheren van medisch personeel.

Jarenlang studeren maar geen uitzicht op een vaste baan. Het overkomt ook artsen en medisch specialisten. Met als gevolg uitstroom naar een andere branche, of meerdere tijdelijke aanstellingen. Medi Interim, een van de merken binnen RGF Staffing the Netherlands, biedt deze groep zonder uitzicht op een vaste baan perspectief vanuit haar propositie Arts en Specialist. Ze nemen hen in dienst, detacheren ze binnen het werkveld en creëren zo inkomenszekerheid.
 
Medi Interim Arts en Specialist heeft het afgelopen jaar 150 medisch specialisten ingezet voor bestrijding van de corona-pandemie. Door de daling van de huidige corona cijfers komt de gewone zorg weer op gang. Dit vraagt om extra mankracht, flexibiliteit en gekwalificeerd personeel. Medi Interim Arts en Specialist helpt de sector door middel van zijn netwerk en expertise om matches te maken zodat meer artsen en specialisten aan een baan komen en de zorg weer op het oude niveau komt. Op deze manier vervult het een maatschappelijk vraagstuk welke prioriteit heeft.
 
Jantine Pater, directeur Medi Interim - Arts en Specialist, voegt toe: “We zijn verbonden met de zorg en zien het als onze plicht specialisten die zijn afgestudeerd te begeleiden naar een vaste baan. Werkloze artsen en specialisten kunnen zich dan ook direct bij ons melden. Zeker nu de corona zorg wordt afgeschaald is het tijd om eerder uitgestelde zorg in te halen. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen duurzaam aan het werk te krijgen. Zo hebben wij o.a. vele specialisten bemiddeld in hun transitie naar een baan als verzekeringsarts. Met onze kennis en ons netwerk zijn we in staat goede matches/verbindingen aan te gaan en zekerheid te bieden."
 
Over Medi Interim - Arts en Specialist
Al meer dan veertig jaar is Medi Interim expert in bemiddeling van medewerkers in zorg en welzijn. De samenleving vergrijst en ontgroent en tegelijkertijd groeit de vraag naar zorg en kwaliteit. Met de specialisatie ‘Arts en Specialist’ zorgt Medi Interim voor betrokken en gemotiveerde specialisten, wanneer de zorg hierom vraagt. Medi Interim - Arts en Specialist is er voor de pas afgestudeerde arts tot de gepensioneerde specialist die zich wil blijven inzetten. Voor meer informatie over het label Arts en Specialisten ga naar werken als basisarts, specialist of gz psycholoog - Arts en Specialist (startpeople.nl).