Hr-dienstverlener ziet vraag naar flexkrachten in vele sectoren explosief toenemen

ALMERE, 30 april 2021 – RGF Staffing the Netherlands is op zoek naar 200 nieuwe collega’s. De hr-dienstverlener ziet de vraag naar haar diensten zo snel stijgen dat het aantal staffuncties op het hoofdkantoor en bij de dochterbedrijven als Unique, Start People, ASA, Medi Interim, Technicum of Secretary Plus op korte termijn moet worden uitgebreid. RGF Staffing ziet in vele sectoren de vraag naar flexibele arbeidskrachten toenemen.

RGF Staffing the Netherlands is de nieuwe naam van USG People, het moederbedrijf van Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance en een van de grotere bemiddelaars van flexibele arbeid van Nederland. Onlangs wijzigde het concern van naam.

 

Explosieve toename van vraag naar flexkrachten

“Wij zien de markt op vele fronten versnellen”, zegt Jessica van den Engel, directeur people & culture van RGF Staffing the Netherlands. “De Nederlandse arbeidsmarkt heeft nu meer dan ooit een regierol nodig. Die rol vervullen wij. Al onze data wijzen erop dat we een nieuwe fase ingaan. Na de coronaklap zien we nu een opwaartse beweging waarbij in verschillende sectoren de vraag naar flexkrachten explosief toeneemt. De war for talent is weer helemaal terug.”

Om de 200 vacatures zo snel mogelijk te vervullen heeft RGF Staffing een wervingscampagne gelanceerd met oud-voetbalster Anouk Hoogendijk in de hoofdrol. Door op deze manier met een influencer te werven, onderscheidt RGF Staffing zich in de markt en spreekt het een specifieke doelgroep aan. Met duidelijke targetting heeft dit alleen in de eerste week honderden reacties opgeleverd.

De vraag naar flexkrachten is met name groot in de zorg, maar ook in de sectoren overheid, bank en verzekering, customer contact, transport en logistiek, midden- en kleinbedrijf, engineering en techniek staan werkgevers om personeel te springen. Daarnaast is er een opvallend sterke toename in de vraag naar interim professionals met juridische ervaring, kennis op het gebied van marketingcommunicatie en financiën. Ook de vraag naar studenten neemt weer toe nu Nederland stap voor stap weer in beweging komt.

 

Uitdaging: gecontroleerde uitstroom bij GGD’s

RGF Staffing heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om de verschillende GGD’s in Nederland van voldoende geschikt personeel te voorzien. Alleen al bij de GGD Utrecht heeft Unique ongeveer 7.000 flexmedewerkers geplaatst. Het bedrijf heeft een aparte bedrijfsunit ingericht die zich volledig richt op het werven, plannen, organiseren en behouden van mensen die werken in een zogenaamde coronabaan bij een GGD of een aanpalende organisatie. Het gaat om medewerkers die werkzaam zijn als call center medewerker, medewerker bron- en contactonderzoek, manager teststraten, vaccineerders en verpleegkundigen en artsen. Deze unit waarborgt alle relevante kennis en kunde, flexibiliteit en capaciteit om de GGD-organisatie maximaal te ontzorgen en zo een bijdrage te leveren aan het gezamenlijk bestrijden van de pandemie.

De uitdaging waar RGF Staffing nu voor staat is deze mensen na beëindiging van hun contract door te plaatsen naar een volgende baan. Van den Engel: “We willen voorkomen dat mensen gedurende de looptijd van hun opdracht bij de GGD’s op zoek gaan naar een andere baan en voortijdig uitstromen. Om ervoor te zorgen dat mensen voortijdig opstappen terwijl we het virus nog niet onder controle hebben, gaan wij tegen die tijd voor hen op zoek naar een volgende baan. Ook bieden we scholing en jobcoaching aan om deze belangrijke doelgroep een zo goed mogelijk perspectief te bieden voor de toekomst. Zo kunnen we de uitstroom gecontroleerd laten verlopen en kunnen flexmedewerkers zonder moeite naar een volgende baan.”

30-4-2021